Maträtter som man bara äter vid ett särskilt tillfälle under året känns ju speciella. Lukt - och smaksinnet av en viss rätt som tillagas i köket får alla i huset att komma i rätt stämning.
Jag blev sugen på att prova att laga lowcarb-latkes och det blev riktigt gott.
# dannies LCHF |
Tyvärr inga jätte exakta mått eftersom jag la till ingredienser allt eftersom tills det kändes bra att steka.
Blomkåls-latkes:
# dannies LCHF |
Riv ca 400 g blomkål. Blanda i en skål med 1/2 fint hackad lök, 3 ägg, 1-2 msk fiberhusk, ca 1 msk kokosnötsmjöl, salt och peppar.
Forma till biffar och stek i gott om deodoriserat kokosolja eller rapsolja. (Det gör inget om de inte håller ihop så bra i handen när du formar de, låt de stekas en stund innan du vänder på dem så funkar det.)
Stek tills de fått fin färg.
Purjolöks-latkes:
# dannies LCHF |
Skiva 2 stora purjolökar och låt koka ca 15-20 minuter. Låt purjolöken rinna av ordentligt och kallna lite innan du rör ner 1/2 fint hackad lök, 2 ägg, 1-1,5 msk fiberhusk, 1 msk kokosnötsmjöl, salt och peppar.
Forma till biffar och stek tills de fått fin färg i gott om kokosolja/rapsolja.
Dessa åt vi med en underbart god entrecote som vi delade på och goda israeliska inlagda gurkor som ni kan skymta på bilden.
# dannies LCHF |
Hej, har du hittat fiberhusk i Paris?
SvaraRadera