19 juli 2012

Lchf-panerad kolja med vitkålsmos och underbar sås!


Första gången jag provade att panera fisk själv, dessutom på lchf-vis. Jag blev över förväntan nöjd med den här middagen, så jag måste ju dela med mig direkt!

Börja med såsen så att den kan stå sig ett tag. 
För 2 personer tog jag 1/2 dl majonnäs, 1/2 dl creme fraiche, 1/2 tsk curry, 1/2 tsk gurkmeja, 1/2 tsk fransk senap, pressad citron, salt och peppar. In i kylen medan du lagar resten av middagen.

Koka strimlad vitkål i vatten med buljongpulver. Häll av vattnet, i med en halv burk smaksatt cream cheese, lite smör, salt och peppar. Ner med stavmixern. Lägg i hackad gräslök. 

Förbered en djup tallrik med 1 vispat ägg, och en annan djup tallrik med vad du har hemma: jag tog mandelmjöl, hasselnötsmjöl, fiberhusk, sesamfrön, salt och peppar.
Vänd fiskfiléerna i ägget och sen i mjölblandningen. Stek på medelvärme i smör blandat med rapsolja så att smöret inte bränns. Vänd på dem när de får färg.

Några droppar citron över det hela så blir det perfekt!


Kan meddela att vitkålen vi köpte räckte till 3 måltider för 2 personer, den räcker långt alltså, det går att fixa billig lchf-mat!

4 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut! Jag tycker att LCHF-panering är jättegott! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Hittade länk till dig hos Kostdoktorn.
    Panerad fisk, det ska jag testa. Såsen verkar också bra.
    Eftersom du skrev att fisken var kolja, så tänkte jag tipsa om ett sätt att steka fisk på.

    Detta kallas inte LCHF, men det blir ju det automatiskt.
    Timjanstekt kolja...
    http://www.matklubben.se/recept/timjanstekt_kolja_med_selleri_och_karljohanremoulade_19703.html

    Det blev jättebra tycker jag, enkelt och gott med minimalt med förberedelser. Tillbehören kan man ju variera efter vad man själv gillar och råkar ha hemma.

    /Britt

    SvaraRadera