15 mars 2011

Middag med levande ljus

Fin-middag en vardagskväll. Varför inte? Vi jobbar ju ofta på helger, så det spelar inte så stor roll för oss om det är vardag eller helg. Vill vi ha det extra mysigt så är det bara att fixa till det.

Detta blev till en riktig riktig god middag.





Det skulle vin i såsen, då får jag också dricka lite vin medan jag lagar den.
Det blev Riesling som vi fått med oss hem från mat-mässan.


Till köttet stekte jag tinad sparris i olivolja. På slutet hällde jag lite balsamico-vinäger, flingsalt och riven parmesan över.

Receptet på köttet kommer från en fransk receptbok; "4 ingrédients maxi" från les minis cuisine marabout.
Den går ut på att man har basvaror i kylskåp och skafferi. Sen ska recepten fungera på endast 4 köpta ingredienser.

2 personer:
Stek 2 skivor lammstek i olivolja. Ta ur stekpannan. 
I med en pressad vitlöksklyfta och 1 dl vitt vin. Koka upp. 
Sänk värmen, låt sjuda tills såsen har minskat med hälften.
Rör i 70 g mascarpone och 30 ml creme fraiche. 
Fortsätt sjuda under omrörning tills såsen tjocknat något.




Värmeljushållarna kommer från Indiska.

Ha en trevlig kväll !



2 kommentarer: