30 mars 2011

Stark kyckling curry

Dagens lunch blev en mycket god och lite stark kyckling curry gryta. Inspirationen fick jag härifrån, men lagade den på mitt vis.

450 g kycklingfilé i bitar
1 röd paprika i bitar
1/2 purjolök i skivor
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 burk gröncurry-pasta (ca 90 g)
1 burk kokosmjölk (140 ml)
ca 1 dl creme fraiche
ingefära
curry
gurkmeja
1 lime

Stek kycklingen med paprikan, purjolöken och vitlöken. Var försiktig så vitlöken inte bränns.
Blanda ner gröncurryn. Ta lite mindre i början, enklare att lägga till efteråt om man vill ha det starkare än tvärtom.
Lägg till kokosmjölken, creme fraichen (samma här, ta inte så mycket till en början, blir grytan för stark, kan du ta mer sen), ca 1/2 msk torkad ingefära, lite curry och gurkmeja (smaka dig fram) och 1 pressad lime med skal.
Låt koka en stund tills såsen blir lite tjockare.

Vi gillar att äta stark mat, men om det för dig trots allt blivit för stark, så ta en klick turkisk yoghurt vid sidan om, det hjälper!


Serverade ugsnrostad broccoli och blomkål till. Bara krydda med bbq-krydda, ringla över olivolja och in i en varm ugn en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar