12 juni 2011

Japansk middag

Igår kväll åt jag middag i den underbara japanska restaurangen Kilali, där vi ätit brunch en gång tidigare.

Det var helt underbart gott och maten var väldigt estetiskt upplagt.

Förrätterna:

Grön sparris med misosås och sesamfrön

Algsallad med risvinäger

Tofu med två såser


Huvudrätterna:

Ris täckt med ål och ägg kokta i karamelliserad sojasås

 Ris med vinäger och teblad, täckt med lax-sashimi, räkor, karamelliserad ål, omelett och kokta tofu-blad

Ris täckt med karamelliserad ål och torkade alger

Till serverades en soppa, marinerade rädisor, spenat och morötter.


Vackert, gott te


Efterrätterna:

Glass på grönt Matcha-te med en kräm på röda bönor

Små japanska bakverk

Efterrätterna serverades med en kopp Hojicha-te; ett rostat grönt te.

Som sagt; allt var underbart gott, men som ni kan se så blev det en hel del extra kolhydrater under middagen. Och en del magont på kvällen efteråt...

Men, men, nu är allt bra igen, och jag fick njuta av en äkta japansk middag.

1 kommentar: