27 juni 2011

Lchf-pizza

Tack till Åse, hos henne hittade jag detta receptet på LCHF-pizza. 

Jag gjorde ca halva satsen och fyllde på med vad som fanns i kylen: tomatsås, mozzarella, paprika, sucuk, körsbärstomater och några oliver.
Halva satsen räckte alltså till 2 stora portioner, eller 3-4 med en sallad till.


Degen ser lite torr ut på bilden, men det var den inte alls, man kunde verkligen skära upp den nästan som en vanlig deg. Själv tyckte jag det var riktigt gott. Det blir mastigare än vanlig pizza.

Sambon hade lite svårt för mandelsmaken (själv kände jag nästan inte alls av den). Nästa gång tar jag nog lite mer eller smakrikare riven ost i degen, så får vi se om det funkar bättre för honom.

Svåraste momentet är att bre ut "degen" på bakplåts papperet. Jag tog baksidan på en sked för att bre ut den.

Superbra recept!

2 kommentarer:

  1. Mitt första försök till att göra LCHF-pizza och det gick bättre än väntat.

    Försökte också platta ut med sked först, men tog sedan en mindre bit bakplåtspapper (ca 25x25 cm) och plattade till med handen ovanpå. Funkade mycket bättre än jag trodde!

    Resultatet av botten är jag oväntat nöjd med, men knasade på lite för mycket tomatsås och för lite ost för att verkligen bli bra.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att höra! =)

    Ja, man kan vara generös med osten, det blir bara godare!

    Tack för tipset med bakplåtspappret, använde mig av din teknik häromdagen till ostbullar som jag ville ha till ett platt bröd, gick riktigt bra!

    SvaraRadera