18 augusti 2011

Lchf-pizza - ny deg

Det gick hur bra som helst. Jag använde mig utav ostbulle-receptet till att göra en pizza-deg.

För min lilla plåt tog jag 2 ägg, 2 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 3 msk majonnäs, 3 dl riven ost. Ni får nog dubbla detta om ni vill ha en hel plåt till en vanlig ugn. (Min är liten som en mikrovågsugn).
Vill man ha tunnare deg kan det nog bli bra med mindre bakpulver.

Vispa ihop smeten och låt stå medan ugnen blir 200 grader varm. Platta ut den på en bakplåtsklädd plåt.
Ca 8 minuter räcker eftersom den sen ska in i ugnen igen med fyllningen.

Sen är det bara att låta fantasin flöda. Jag tog som vanligt det jag hade hemma. 
Pizza är en perfekt skåprensnings-måltid!

För en snabb tomatsås, blanda ut koncentrerad tomatpuré med lite hett vatten och massor av fryst basilika.
Sen hade jag ostskivor, kalkon"skinka", kronärtskockor, zucchini, tomat, riven ost och oregano.



In i ugnen tills osten smält.



Det blev 2 stora portioner av denna pizza. Degen är lite mindre mättande än mandelmjöls-pizzadegen.


2 kommentarer:

  1. Kul att du också gillade den! Älskar detta recept! Körde du inte degen i ugnen först? Utan allt på en gång? Blir inte det degigt?!

    SvaraRadera
  2. Jodå, jag förgräddade degen som det står i inlägget innan jag hade på fyllningen. Bara lite mindre tid än om jag gjort ostbullar, så att det inte bränns med fyllningen.
    Tack för receptet!

    SvaraRadera