12 september 2011

Kronärtskocka och makrill blir fin-middag

 Lyxig middag kan det bli ibland, utan att det blir speciellt dyrt för den delen.

Hel kronärtskocka med vinägrett till förrätt:



Jätteräka och en hel makrill som lagades i stekpannan med bara lite salt och peppar inuti. Sås på stekt lök i mycket smör, lite citron och till sist grädde som får koka ihop: (såsen kanske inte ser så god ut på bilden, men jag lovar, det var jättegott)


Makrill är i alla fall här en av de billigaste fiskarna, det är otroligt gott och blir klart på 10-15 minuter max!
Helt annorlunda från den konserverade makrillen i tomatsås eller den rökta makrillen.
Fiskhandlaren tömmer fisken och skär av huvudet. Bara att steka eller in i ugnen hemma. 
Dessutom är det en fisk med väldigt få ben förutom mittenbenet som är lätt att få bort.

2 kommentarer:

  1. Hur gör du med kronärtskockan? kokar?

    SvaraRadera
  2. Ja precis, först bryter du av skaftet. Sen skär du av en liten del till. Och sen skär du lite ovanpå som på bilden, så sticks inte bladen.
    Sen är det bara att koka den och ha tålamod, det tar mellan 45-60 min för de stora.

    SvaraRadera