02 oktober 2011

God vegetarisk lunch

Äggfylld tomat med pesto



Välj stora tomater. 1 var om det är en förrätt, 2 stycken till huvudrätt med en sallad.

Skär av hatten på tomaterna och gröp ur innehållet. Låt dem rinna av nedatvända på hushållspapper.
Rör ihop pesto med creme fraiche.

Ställ tomaterna i en oljad ugnsform. Lägg en klick pestokräm på botten. 
Knäck ett ägg i var tomat och en liten klick pestokräm över om det finns plats.

In i ugnen på 210 grader ca 10 minuter. Kolla så att vitan stelnat, gulan ska helst vara rinnig fortfarande.


Inte det enklaste att äta kanske =) men väldigt gott. Dessutom en väldigt billig måltid med få ingredienser som passar bra till slutet av månaden!

Receptet kommer från en fransk kokbok som heter "Les oeufs en 60 recettes" (= 60 recept på ägg)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar