23 oktober 2011

Jamie Oliver - fisk

Följde något så när ett Jamie Oliver recept som blev jättegott.
Ugnsrostad ratatouille och fisk. Perfekt sätt att tillaga lite tråkiga fiskfiléer.

Så här gjorde jag:
Sätt igång ugnen på 190 grader.
Skär 1 liten fänkål och  lök i ca 1 cm stora bitar. Lägg dem i en ugnsform/plåt och blanda med olivolja. In i ugnen ca 5 min medan du förbereder de andra grönsakerna.
Skär zucchini (och aubergine om du vill) i bitar, hacka 2 vitlöksklyftor och basilikaskaft.
Ta ut fänkålen och löken från ugnen och lägg dem i en skål så länge.
I med zucchini, vitlök, basilikaskaft och olivolja istället. 6 min i ugnen, rör om då och då.
Lägg till 1 burk krossade tomater, 1 paprika i bitar, fänkålen, löken, örter och lite vinäger. Lite salt, peppar, rör runt.

In i ugnen ca 30-40 minuter så att såsen tjocknar en aning.

Blanda olivolja, pressad citron, salt och peppar och pensla valfria fiskfiléer med denna blandning. 

Lägg till basilikablad och oliver i grönsaksblandningen. Lägg fisken på såsen och in i ugnen, ca 5 minuter räcker för tinade tunna fiskfiléer.


 Underbart gott med alla dessa smaker som blandas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar