09 november 2011

Stekt mandelbröd till frukost

Med inspiration av Naturlig njutmats stekta pofiberbröd, provade jag i morse att steka mitt mandelbröd och hon hade rätt, de blir godare att steka det än att mikra det.

Recept-påminnelse:
25 g smält smör (jag tog hälften smör, hälften kokosfett denna gång, det gick bra)
1 dl mandelmjöl
1 ägg.

Rör runt och stek i fett, vänd på det så det blir fint på bägge sidor.

Ja, ok, jag kunde nog stekt det lite längre, men det var min första gång ;)



På med massa zaartar-krydda:



Ost och rökt kalkon:

6 kommentarer:

  1. Japp, det kunde nog fått lite mer färg:-)
    Kul att du gillar det!

    SvaraRadera
  2. Jag brukar göra mina i mikron. Jag måste prova att steka. Blir de godare så?

    SvaraRadera
  3. (Och här kommer resten av frågan också...) Blir de "torrare" att ta på vid stekning? Eller får de samma konsistens som mikrogjorda?

    SvaraRadera
  4. Jag tycker själv det blir bättre i stekpanna, både på smak och på konsistensen. Den kanske blir en aning torrare än i mikron, men inte torrt, det suger ju upp fettet som brödet steks i också.

    Prova, Anna, och berätta gärna hur det blev, om du gillar det!

    SvaraRadera
  5. provade precis brödet, men efter originalreceptet eftersom jag hade pofiber stående som jag aldrig använder. Det va gott och jag blev proppmätt efter halva!!! Ska prova med mandelmjöl nästa gång.

    SvaraRadera