02 november 2011

Systern gästbloggar

Idag är jag mycket glad att få presentera er min allra första gästbloggare... *trumvirvel*... min kära syster!


Hej!
Så roligt att få äran att gästblogga!
Jag är ingen trogen LCHF:are men äter gärna LCHF när det går och andan faller på.

Jag gillar att baka och nu hittade jag ett recept i mina receptgömmor som jag tror skulle passa som LCHF dessert. Nämligen Bakad Chokladmousse!

175 g mörk choklad (min 70 procent)
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 krm salt
ca 1/4 dl sukrin

1. Smält chokladen tillsammans med vispgrädden i en bunke i mikron eller över vattenbad. Låt svalna ordentligt, gärna i drygt 30 minuter. Det är viktigt att chokladen inte är för varm när resten av ingredienserna vänds ner, då finns det risk att det skär sig.

2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna styvt tillsammans med saltet. Använd gärna en rostfri bunke och se till att både bunken och visparna är rena och torra.

3. Tillsätt sukrin och fortsätt vispa till ett ganska hårt skum. Rör sönder äggulorna och vänd ner dem i äggvitan.

4. Vänd försiktigt ner äggsmeten i den smälta chokladen och rör till en fluffig mousse.

5. Häll moussen i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter och låt grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. Fyllningen ska ha stannat men fortfarande vara ganska kladdig.

6. Låt svalna eller njut den varm tillsammans med lättvispad grädde.
Chokladmoussen är hållbar i flera dagar om den förvaras i kylen, och är även god kall.



Receptet hittade jag för längesen i ett nr av Lantliv som i sin tur hade tagit receptet från Leila Lindholm, tror jag...

Assietten är från Rörstrand och är ett loppisfynd.

Systern

1 kommentar: