19 april 2012

Ratatouille - paté

Det här var en lite annorlunda maträtt, ur-enkel att laga, som jag rivit ur en fransk mattidning:


4 portioner:
1 burk med ratatouille
300 g mimolette eller gouda - ost
3 ägg
2 msk crème fraiche
1 msk pumpafrön
1 msk olivolja
1 krm cayennepeppar
2 tsk timjan
1 tsk oregano
1 burk tomatsås
färsk basilika
peppar

Riv osten.
Sätt ugnen på 160 grader.
Hacka basilikan och lägg i tomatsåsen, låt stå medan patén blir klar, den kan värmas upp också.
Vispa ägg med crème fraiche. Lägg till ost och ratatouille. Peppra och krydda. Rör runt väl.
Häll i en oljad kakform. Strö över pumpafrön och grädda ca 1 timme, patén ska vara rätt så fast.

Servera med valfri sallad.

3 kommentarer:

  1. Vad gott det låter! Välkommen tillbaka! Hit ska jag kika in flera gånger! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Du är välkommen hit! =)

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera