23 april 2012

Yes, godaste lchf-brödet hittills!

Ja, man blir glad när man hittar bra lchf-alternativ till bröd!


Oopsies provade jag i början och blev inte speciellt övertygad.

Ostbullar är gott och fungerar bra som pizzabotten.

2-minuters mandelbröd blir rätt så gott om man steker det och äter med gott pålägg. Det är väldigt smidigt att göra.

Jag har provat Birgitta Höglunds fröknäckebröd som är jättegoda knäckebröd-alternativ.

Och idag provade jag ett snabblagat Fröbröd som jag hittat hos Jennysvardag. Och det, mina vänner, blev riktigt gott, till och med att äta utan pålägg. Alltså endast brödsmaken är väldigt god. Detta har jag saknat. Kan tänka mig att det även kan passa utmärkt som platta hamburgerbröd.
Tyvärr har jag en väldigt liten ugn så jag kan inte göra stor sats, men ni som kan, passa på, det går säkert bra att frysa in.


Så här gjorde jag: (dubbla satsen om ni har en vanlig stor ugn):

Vispa ihop 1 ägg, 1 msk smält smör, 1 msk fiberhusk, 2 msk solrosfrön, 1 msk linfrön, 1/2 msk vallmofrön, 1 msk sesamfrön, 3/4 dl creme fraiche, 1/4 dl mandelmjöl och 1 krm salt.

(Ta helt enkelt fröna du har hemma.)

Sätt ugnen på 200 grader.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Jag tog ett ark papper till som jag la över smeten för att bre ut den enklare, sen drog jag försiktigt av översta papperet.

Grädda i ca 15-20 minuter beroende på din ugn.


Njut som det är, med smör och pålägg, till en soppa, eller som hamburgerbröd...

10 kommentarer:

  1. Åh vad kul att du gillade det. Min sambo älskar det, får baka det hela tiden. Jag älskar det också!
    // Jenny

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt gott! Mycket bättre än jag trodde!

    SvaraRadera
  3. Jättegott bröd! Jag brukar också baka något liknande! :)
    Ha en fin helg!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det! =)

      Radera
    2. Jag gjorde smörgåstårta av brödet och det blev jättebra/gott.

      Radera
    3. Vilken bra idé med smörgåstårta!! Skicka gärna in foto om du tog ett med ditt namn och hur du gick till väga till mailadressen om du vill gästblogga här!.

      Radera
    4. Har tyvärr inget foto. Gjorde bara en botten som jag smörade och delade och fyllde med tonfisk/majonäs/creme fraicheröra. La på den andra halvan och bredde på lite av röran och sen garnerade jag med räkor,ägg,gurka och lite sallad. Det var bara min man och jag som åt. Skulle jag göra till fler så skulle jag göra två bottar och fylla. Eller göra så många tårtor jag behöver (Kanske med olika fyllningar i)

      Radera
    5. Tack så mycket, det kanske provas någon gång här! =)

      Radera