15 juli 2012

Kålpudding

Kålpudding... första gången jag lagade det,  inte lätt att ta ett snyggt foto på den!

Det var gott, och det är billig lchf-mat.


Stek 1/3 strimlad vitkål med en 1 skivad lök en bra stund på medelvärme i smör. Rör runt regelbundet. Lägg till lite salt och 1/2 tesked sukrin.

Blanda 300 g nötfärs med 1 ägg, salt och peppar.

Lägg halva kålen i botten  en ugnsform, den råa köttfärsen över och avsluta med resten av kålen.

Häll över 2 dl grädde. In i ugnen 20-30 minuter i 180 grader.

Låt stå en stund innan servering, den blir godare då.

4 kommentarer:

  1. Kålpudding är så gott! Håller med, god och billig lchf-mat!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland behöver man hitta billiga måltider. Och denna var dessutom god!

      Radera
  2. Kålpudding är så gott! Länge sedan jag gjorde det nu, det går det bli ändring på.

    SvaraRadera
  3. Gjorde också kålpudding häromdagen. Mycket gott,
    Kram Jenny

    SvaraRadera