25 november 2013

Titta, jag är tillbaka!

Hej kära bloggvänner,

Jag är lite sugen på att börja blogga igen nu, tänkte ge det ett försök så får vi se hur det blir.

Detta är alltså gamla "out of Sweden foodblog" som förvandlats till # dannies LCHF
Varför? Jo jag ville ha något enklare namn, och medan jag försvunnit från bloggen i ca ett år har jag inte helt försvunnit från web-världen.
Jag har nämligen funnits på Instagram, __dannie__ heter jag där och min mat finns samlad under hashtaggen #dannieslchf.

Lchf är fortfarande kosten jag håller mig till, den som passar mig bäst. Några anledningar får ni här:

 • Jag håller mig mätt längre
 • Jag slipper magsmärtor
 • Jag slipper blodsockerfall eftersom det förblir stabilt
 • Jag njuter av god mat
 • Jag har ett jämnare humör
 • Jag slipper förstoppning
 • Jag slipper se gravid ut efter en måltid när jag inte är gravid 
 • Jag slipper matkoma efter lunchen
Undantag gör jag, nästan aldrig när jag är hemma, men i andra sammanhang kan det hända, och det är ok. Jag vill leva på denna kosten livet ut, och då kan det inte bara handla om förbud. Utan jag njuter av min goda lchf-mat och ibland blir det lite annat. 

Äta på restaurang är vanligtvis inga problem. Jag tar en kött eller fiskrätt tex, beställer en fet sås till och byter ut potatisen/pastan/riset mot grönsaker/sallad. 
Jag kan ha svårt att hålla mig från brödet, de goda franska baguetterna, men jag försöker.  Vanliga efterrätter blir däremot mer och mer sällsynta, jag tycker nämligen endast första tuggan är god, sen känns den bara sliskigt söt och jag blir äcklad och får sockerrus. Man kan verkligen vänja sig av vid den söta smaken. 

Det finns otroligt många goda ostar här, det är ju perfekt, äta som de är eller i såser, grytor, gratänger osv

Hoppas att ni som följde mig innan hittar hit igen, ni som var så snälla att länka hit får gärna byta adressen som jag ju också ändrat till www.dannieslchf.blogspot.com

Välkomna!

2 kommentarer:

 1. Bra gjort:-) jag har ätit lchf sedan 2010 jag med. Mår bra på den kosten. Ibland när jag tar "seden dit jag kommer" och äter då onyttigt får jag lida för dan efter.jag kommer att läsa din blogg när jag får tillfälle. Intressant o höra hur pass lchf-kosten är utvecklad i landet där du bor:-) lycka till med bloggen:-)

  SvaraRadera
 2. Hej och välkommen hit! Kul att du vill följa med. Tyvärr har jag inte hört om någon annan som äter lchf i Frankrike. Det enda är ketogen kost, som verkar vara ungefär samma, som används i vissa fall till epileptiska barn. Eller Atkins-kosten som aldrig riktigt blivit populär här.

  SvaraRadera