01 december 2013

Färsk fisk direkt från marknaden är underbart gott

I morse var vi tillbaka en sväng på marknaden och hittade god öring/forell. Jag vet faktiskt inte exakta namnet på svenska, {truite heter den på franska} kanske kan ni hjälpa mig i kommentarerna? Det liknar lax i alla fall.
Vi köpte en hel fisk, och så skar dem filéer av den i fiskboden.

Väl hemma la jag filéerna i en ugnsform, strödde över torkad dill, pressad citron, salt och lite olivolja.
Tillagningstid i ugnen ca en kvart, 180 grader.

# dannies LCHF

Som tillbehör blev det dill-blomkålsris.
Jag stekte riven blomkål i smör, och la till torkad dill, salt och en liten näve frysta ärtor.

# dannies LCHF

Och självklart lite hemlagad majonnäs till, som jag hade blandat med pressad citron.

# dannies LCHF

1 kommentar:

  1. Det ser så gott ut...menar fisken :-) Vi kallar den för forell i Sverige...

    SvaraRadera