15 februari 2011

Grönsaksröra till middag

Till middag blev det "steak haché", väldigt vanligt att äta som vardagsmat i Frankrike. Hur ska man översätta det, hamburgerkött eller pannbiff, vet ej riktigt..? Har alltid ett gäng i frysen, så är det lätt att ta fram när det behövs. Det är alltså 100 procent oxkött. Försöker välja dem med högst fetthalt.


Till den en grönsaksröra som blev supergod:
Stek 1 halv hackad lök och 1 hackad vitlöksklyfta i smör. Lägg till 1 skalad, skivad zucchini och en halv skivad paprika. Låt steka medans du rör om så det inte bränns vid. Ha i lite chiliflakes, koriander och soyasås.
När grönsakerna blivit mjuka, ha i 1 dl creme fraiche. Smaka av och krydda eventuellt mer. 
Ha i lite riven ost i sista stunden, rör om och servera.

Tog en klick Ajvar till det hela och drack vatten som oftast. Mätta blev vi!

Hoppas ni har haft en fin tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar