20 februari 2011

Perfekt LCHF-dag!

Ska berätta lite om fredagen, första dagen tillbaks i Sverige.
Bra frukost med 2 stekta ägg och stekta sucuk-skivor; en kryddig och smakrik korv från Turkiet som är jättegod att steka.




Efter en tur på stan blev det lunch på restaurang:
Långkokt högrev med palsternacka, sallad istället för potatismos och senap. Hade bregott på palsternackan för extra fett. Det var riktigt gott.


Jag har märkt att de på svenska restauranger är väldigt flexibla när det gäller att byta ut ingredienser i deras maträtter, och allt detta med ett leende! Vad skönt! Riktigt så enkelt är det inte i Frankrike.

Åt litet mellanmål hemma på eftermiddagen bestående av några skivor stekt sucuk med lite smält ost ovanpå.

Till middag, ett meze-bord, alltså massa små förrätter.

Kikärter med olivolja, fetaost, blandsallad, marinerade grönsaker, vitkålsfyllda marinerade paprikor...

Efter det helstekt ugns-kyckling i tomatsås med grönsaker.


Hade en klick creme fraiche på grönsakerna. Åt helt enkelt inte av brödet och riset som fanns till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar