Började med att steka skärbönorna med schalottenlök och vitlök.
Sen i en kastrull, med vatten, buljongpulver, tomatpuré, en skivad tomat och peppar. Lät det sjuda i nån timma, tills bönorna nästan smälter i munnen.
Köttfärsen (350g) blandade jag med ett ägg, ca en halv dl mandelmjöl, en halv dl riven parmesan, 1 msk tomat och parmesan -sås, hackad basilika, salt och svartpeppar. (Blev 17 köttbullar av denna sats).
Rullade dem till något sånär runda köttbullar
Stekte de en stund i stekpanna
innan de åkte in i ugnen på låg värme ett tag.
Resultat:
Jättegott! Köttbullarna hade supergod Italien-smak och blev inte alls torra. Och tomaten och löken hade nästan hunnit smälta in i såsen av bönorna. Hade en klick creme fraiche på bönorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar