06 mars 2011

Goda pannkakor på mandelmjöl

Har inte haft så mycket tid för att blogga denna veckan tyvärr, men har tagit lite foton.
Detta var min fredagsmiddag:


Hamburgerkött med bbq-krydda (100 procent oxkött, 15 procent fett), sparris med stor smörklick (tyvärr burksparris) och tomat och fetaost-sallad med olivolja, äppelcider-vinäger och svartpeppar.
Enkelt och snabbt brukar jag prioritera när jag är ensam!

Sen provade jag på Lchf-pannkakor:
Vispa 2 ägg med 0.8 dl mandelmjöl, 1,6 dl vispgrädde och en nypa salt. Låt stå en stund.
Stek i smör eller kokosfett.

Det blev 3 pannkakor av denna smeten. Receptet kommer från Karins kök.
Åt min med tinade hallon och vispgrädde

Men man kan även äta dem som salta crepes. Till en annan måltid tog jag en pannkaka, på med massa riven ost och några skivor salami och in i mikron nån minut. Jättegott!

3 kommentarer:

  1. Ja, dessa pannkakor är ett av mina lchf favoriter. Fin blogg! hit återvänder jag :-)

    SvaraRadera
  2. Jag ska oxå prova dessa pannkakor!Tack för din fina blogg! Dina bilder är faktiskt rätt bra ;) Du måste hitta jättebra varor i Paris!Kalas för oss LCHF:are!

    SvaraRadera
  3. Tack för era komplimanger! Jättekul att höra!
    Paris är lyxigt ja, sâ mycket god ost bland annat.

    SvaraRadera