07 april 2011

Kalkon och fetaostgryta

Kvällens goda middag:

Måtten är ungefärliga eftersom jag inte vägde osv, men det är värt att testa, det blev supergott!

4 portioner kalkon och fetaost-gryta:

550-600 g kalkon i stora bitar (köpte fryst, det var alltså inte tunna filéer utan stora grytbitar)

1 paprika i bitar
1 stor lök i bitar
3 vitlöksklyftor, hackade

1 ask körsbärstomater
ca 1.5 dl buljong
2 msk grädde
200-300g fetaost i bitar
1 halvt paket philadelphia
1-1.5 dl creme fraiche
salt, peppar, valfri kryddblandning

Stek löken och paprikan i en stor gryta med kokosfett eller smör. Ta ur dem ur kastrullen, och stek kalkonen snabbt på hög värme så den får stekyta.
Lägg tillbaka paprikan, löken och lägg till vitlöken. Rör runt en stund.
Häll på buljongen och grädden, lägg i fetaosten och krydda. Smaka dig fram till rätt kryddmängd.
Lägg i skivade körsbärstomater, philadelphia och creme fraiche. Smaka av. Servera!

Hos oss blev det en sopp-liknande gryta, men det gjorde inget eftersom såsen var så god. Två portioner åkte in i frysen. Skönt att ha färdiglagad egen mat när man är trött, inte har nåt hemma eller inte hinner laga.

2 kommentarer:

  1. Du har hur många olika tallrikar som helst va?

    SvaraRadera
  2. Haha, rolig kommentar! Jag som tycker att jag har få tallrikar...

    SvaraRadera