23 maj 2011

Jag vill ha en glassmaskin !!

Titta, vad fin:

WHITE BROWN TG 599
eller denna:
BRANDT SORBETIERE LILAS

Eller varför inte den här:
KRUPS GVS1.41

eller denna:

eller den här:

Äsch, den första är faktiskt den sötaste (och billigaste).

Problem 1: Är detta ett ytligt köp som jag bara kommer att använda 1 gång? 
Problem 2: Har vi plats för denna i vårt fullproppade lilla kök? Och i lilla frysen?
Problem 3: Hur väljer man den? Vad ska man kolla efter (förutom att de är snygg!)? 
Problem 4: Har vi råd?

Hjälp mig, kom igen!

Jag tänkte som så, att har vi glassmaskin och gör goda lchf-glassar hemma, så kanske jag faller mindre för frestelsen att köpa goda socker-späckade glassar ute till sommaren! Get my point?
Försöker jag lura mig själv nu?

4 kommentarer:

 1. Vad kostar dom? Blir du mycket sugen på glass är det värt det!!Hur gör man LCHF glass? Lägg upp några recept. Hade varit kul att försöka men de går säkert inte att lura i Elias en sån :)

  SvaraRadera
 2. Haha.. Har jag lurat in dig i glasstankar?! Jag ska nog prova min nya glassmaskin imorgon!! Får se hur resultatet blir.. Jag längtar!

  SvaraRadera
 3. Hej, jag älskar glass - men sen jag insåg fusket med köpt glass så har jag gjort min egen. Behöver frysfack, elvisp, grädde, ägg och brukar smaksätta med florsocker eller smält schoklad.
  3 dl grädde vispas hårt, ett ägg vänds ner och blandas med 1 msk florsocker. Fryses i lämplig plastform.
  Kan nog fundera på att köpa en glassmaskin, men det är inte nödvändigt för att göra glass. Som alternativ kan man röra i plastformen ett par gånger under infrysningen för att få en mjukare glass, eller så låter man glassen stå en halvtimme i rumstemperatur innan man sätter i sig den.

  SvaraRadera
 4. Yael - recept kommer om vi bestämmer oss för att köpa en. Man kan ju söta utan socker (med sukrin el stevia t ex) så det kanske funkar för Elias i alla fall, värt att prova kanske?

  Hanna - Ja, jag ser glassmaskiner överallt nu, och här har vi haft det varmt sen ett tag tillbaka redan, så man blir ju frestad!

  Anonym - Tack för receptet, det skall jag absolut prova en dag. Fast då prövar jag nog med sukrin istället för florsocker. (Sukrinmellis hade varit ännu bättre, men det har jag inte). Vi får se hur det går!

  SvaraRadera