25 maj 2011

Räddaren i nöden !

Igår kunde det ha varit riktigt svårt, men det fixade sig fint. Gick hemifrån 16.30 och kom hem 00.30. Under tiden var det träning och jobb som gällde, knappt någon tid däremellan. Hur kunde det då gå med middagen.
Jag kan ju inte vara så länge utan mat, dessutom med träning...
Jag säger ett stort Tack till Monique och hennes goda äggwraps!

Jag bloggade redan en gång om dessa wraps här, men denna gången blev den ännu godare. Jag tror jag gjorde den i en lite större stekpanna, omeletten (görs på 2 ägg och 3 msk grädde) ska vara rätt så tunn. Då går det mycket enklare att rulla ihop, och känns verkligen mer som tunnbröd än som en omelett.

Dessutom så var det faktiskt ännu godare att äta den kall, så det är alltså perfekt picknick-mat som mättar väldigt bra.

Denna gången fyllde jag min wrap med creme fraiche, philadelphia-liknande ost, kalkonskinka, maasdam och persilja. Rulla ihop, i aluminiumfolie, redo för allt! ;)


Vad hade hänt annars? Jo, jag hade fått köpa en fylld baguette, säkert gott, men jättemycket vitt bröd. Hade efteråt känt mig proppmätt, halvsovit på jobbet och blivit hungrig snabbt igen och därmed fått ont i magen.

Nu kände jag mig lagom mätt efter att ha ätit min wrap kl 18.00, höll mig vaken och blev bara lite småhungrig när jag kom hem vid 00.30, och då åt jag en skink- och ostrulle och mådde perfekt.

You just got to love LCHF! Äggwrapsen är definitivt något jag kommer göra igen, som räddare i nöden, som flygplansmat eller helt enkelt som god picknickmat.
Tänkte prova philadelphia och rökt lax som fyllning nästa gång. Och lite sallad eller gurka, gott med något friskt i mitten.

3 kommentarer:

 1. Blir det ett "bröd" av 2 ägg och 3 msk grädde?

  SvaraRadera
 2. Nej det blir en tunn omelett som går att rulla som ett tunnbröd.

  SvaraRadera
 3. Besök gärna en ny blogg som öppnat och som tar upp hur skadligt spannmålet egentligen är.

  http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html

  SvaraRadera