05 juni 2011

Spaghetti & köttfärssås på Lchf-vis

Dagens lunch: Zucchini-tagliatelle med köttfärssås.


Köttfärssås 4 portioner:
Stek 1 skivad lök i smör. Lägg till 350 g köttfärs och stek tillsammans en stund.
Häll i 3/4 burk krossade tomater med basilika, 1 stor pressad vitlöksklyfta, lite soya och valfria kryddor.
Koka ihop en stund.
På slutet blanda i mascarpone och creme fraiche till önskad konsistens. (Jag tog ca 1 msk mascarpone och 2-3 msk creme fraiche).

Zucchini-tagliatelle 2 portioner:
Skiva 1 stor zucchini tunt med hjälp av osthyvlaren. Skiva från alla fyra sidor, använd inte det allra innersta som mest innehåller vatten.
Koka upp vatten med en halv buljongtärning.
Lägg i zucchinin och låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten direkt.

Servering:
Zucchini, smör, salt, köttfärssås, hackad persilja, parmesan.

Ett alternativ är att steka zucchinin. Eller att använda en julienneskärare för att få till zucchini-spaghetti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar