11 augusti 2011

Lchf-plättar för att lyxa till frukosten

Igår var det dags att lyxa till frukosten lite, vi hade lite extra tid (fast det tog inte så lång tid att fixa fram, kanske 15 max 20 min.)
Jag lagade lchf-plättar /små crepes från min nya kokbok "Lchf för tjejer - supermaten på medelhavsvis"
Ännu ett bra recept alltså.

Vispa ihop 2 små ägg med 2 msk creme fraiche, 1 msk fiberhusk, och lite salt. Låt stå och svälla ett par minuter.
Smält smör i en stekpanna och stek små plättar av smeten.
Blev 4 crepes av denna smeten.


Vi hade både salta och söta crepes. Jag bara tog fram lite av vad som fanns hemma.



På min första hade jag pesto och riven ost som jag sen mikrade snabbt tills osten smält.



 På den andra hade jag tinade hallon, vispad grädde och lite vaniljpulver.
Ett tips för att vispa grädden snabbare: Lägg vispen och skålen i frysen några minuter innan du börjar vispa. Då går det mycket snabbare!


Två små crepes räckte absolut, man blir jättemätt. Kan också funka med en till efterrätt, men då kan man inte ha ätit för mycket innan =)

2 kommentarer:

  1. det var väl det receptet som du tipsade mig om? blev i alla fall jättegott, speciellt med grädde o smält mörk choklad

    SvaraRadera
  2. Nej, tipsade dig om receptet med mandelmjöl, detta är med fiberhusk och creme fraiche.

    Testa detta också om det funkar för J.

    SvaraRadera