19 oktober 2011

Chevre-fylld kyckling

Det kanske inte ser så speciellt ut på fotot, men detta måste ni prova.

Receptet kommer från en av kocken Cyril Lignacs receptböcker. 


Så här gjorde jag:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg fryst blomkål eller broccoli i en ugnsform. Häll över lite olivolja, salt och peppar.
I ugnen 5-10 minuter.
Under tiden förbered kycklinfiléerna genom att skära ett snitt i mitten så att det blir en ficka.
Blanda chevre-ost med hackad mynta och gräslök (eller ta de färska örterna du har hemma: dragon, basilika, persilja...) 
Fyll kycklingen med ostblandningen. Pensla filéerna med olja. Salta. Jag använde tandpetare för att hålla ihop dem.
Lägg filéerna över grönsakerna och in i ugnen ca en kvart till, tills kycklingen är klar. Vänd gärna kycklingen efter halva tiden.

Jag gjorde en röra till, på creme fraiche, pressad citron och hackad mynta.

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott det låter. Måste prova!!

    SvaraRadera
  2. Ja, prova, och berätta gärna sen hur det blev!

    SvaraRadera