25 januari 2012

Rättika kan användas till mycket!

Moniques goda rättikagratäng har vandrat runt på de flesta lchf-bloggar. Och det är bra, den är verkligen supergod.

Men rättika är en stor grönsak och man kanske vill göra lite andra rätter med den!

Igår kunde ni läsa om min Rättika-tagliatelle med ostsås.


Ett annat enkelt sätt att tillaga rättikan är att skära den i tunna skivor och steka den en stund med gott smör, salt och peppar.
Det blir ett väldigt gott tillbehör till t ex kalkongryta i gräddig sås med lite majs.



Rättikan kan också helt enkelt rivas och ätas rå som sallad med en god dressing!

Eller skär små stavar av rättikan och dippa i goda röror! Perfekt tilltugg!

8 kommentarer:

  1. Faslk potatissallad, jag förkokar öch sedan som en vanlig potsallad

    SvaraRadera
  2. Ursäkta, fick tydligen en släng av dyslexi

    SvaraRadera
  3. Jag glömde Jansson som blir godare på förkokt rättika än med potatis

    SvaraRadera
  4. Instämmer, visst blev Jansson godare med rättika!? Jag trodde att jag kanske inbillade mig ;-)
    Jag skulle köpt rättika i början av veckan men de hade inte fått någon leverans. :( De skyllde på någon strejk i Italien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har själv rätt så svårt att få tag på den här i Frankrike.

      Radera
  5. Hallå, hallå! Dags att uppdatera, syrran? :)

    SvaraRadera