13 maj 2012

Chokladkaka med valnötter och underbar glasyr !

När jag hade gått runt några dagar och dreglat över alla goda tårtor som bloggades hos Mammas delikata mat, var det dags att prova en.

Jag valde en chokladkaka med valnötter. Receptet hittar ni i länken. Du behöver ha hemma 400 g mörk choklad, lite kaffe, ca 150 g smör, 5 ägg, ca 3 dl sukrin mellis, 100 g valnötter, bakpulver och lite olivolja.
Enda skillnaden var att jag använde sukrin mellis som sötning, kommer inte ihåg exakta mängden, men det var nog ca 2 msk i kakan, och mindre i glasyren. Hade även mindre smör än i originalreceptet.

Jag hade en rätt så stor form, gräddade den därför endast i 30 minuter. Så ha lite koll på ugnen.
Här ser ni kakan som precis kommit ur ugnen:



Glasyren blev väldigt god:
Blanda ca 1 msk sukrin mellis med 1 dl vatten i en kastrull. Värm det under omrörning. Lägg i ca 170 g mörk choklad, lite i taget, på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör ner en skvätt olivolja. Rör runt medan glasyren svalnar och blir tjockare. Bred på tårtan innan du ätit upp hela glasyren själv! =)



Vi njöt av chokladtårtan med vispad grädde och några färska skivade jordgubbar. Till och med 3 icke-lchf vänner tyckte den var god!


Tack Margot för receptet!

2 kommentarer:

  1. Hej! Kul att du gillade kakan:)) Själv har jag bjudit på en smarrig chokladkladdkaka tillsammans med jordgubbar idag! Gott med lite extra på helgen!
    Ha en fin söndagkväll!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mums så gott! Vilka fina bilder! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera