14 maj 2012

Merguez-gryta med blomkålsris

Receptet är ett gammalt utskrivet recept från Tasteline.

Ingredienser: 4 portioner
8 merguez-korvar
1 paprika
1 liten aubergine
1 röd lök
1 dl vatten
1 förpackning passerade tomater
1 dl hackad purjolök
2 vitlöksklyftor
oregano
salt, peppar
blomkål



Tvätta och skär aubergine, paprika och vitlök i tunna skivor. Skala och skiva löken. Skär korven i bitar. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, krydda med oregano, salt och peppar efter smak.
Låt grytan puttra en halvtimma ca.

Servera med en klick crème fraiche och blomkålsris: riven blomkål som steks i smör.


1 kommentar:

  1. Vilket bra recept! Passar perfekt för mig som inte äter mejerier! :)
    Ha en fin dag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera