04 februari 2011

God kyckling

Så gott detta blev!! Japp, jag tycker faktiskt ni ska ta och prova detta snarast, så får ni säga vad ni tycker.
Skar paprika i bitar, i ugnsform, blandat med olivolja och oregano, hällde på lite höns-buljong och in i ugnen ca 200 grader tills paprikan smälter i munnen. 
Under tiden stekte jag kycklingen i smör först på hög värme för att få fin stekyta. Kryddade.
Smälte fårost (getost går fint också) i mikron och blandade med creme fraiche och lite persilja. Ni får smaka er fram till rätt mängd, beror på hur stark osten är.
Satte ner värmen på kycklingen och på med lock. Hällde i oströran sista minuterna, så att smakerna blandas väl. Serverade med lite Ajvar som passar bra till kyckling. Smaklig måltid!

Inspirationen till denna rätt fick jag hos Kostvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar