10 mars 2011

Mandelfisk & getostgratinerad zucchini

Middagen igår blev helt ok. Kanske inte en aha-upplevelse direkt men bra och enkel vardags-mat.

Till fisken blandade jag smält smör med mandelmjöl som jag hade på fisken, med peppar och citron. Och  mandelspån ovanpå. Sen in i ugnen ca 200 grader, en liten halvtimma. Det beror ju på fisken och på ugnen. Hade själv vanliga frysta fiskblock.

Till den skar jag en zucchini på längden, gröpte ur kärnorna med en sked. Blandade getost, pressad vitlök, rumstempererat smör, creme fraiche och peppar. Fyllde zucchinin med röran. Oregano ovanpå och så in i ugnen 200 grader 15 min ca.
Skulle nog varit gott att ringla på lite smakrik olivolja också.

Båda recepten kommer från Per & Katarina Wikholms "LCHF till vardags".

2 kommentarer:

  1. Tack så mycket för din kommentar, jag blev så glad av de orden.
    Vad roligt att hitta din blogg med LCHF behöver verkligen inspiration för där är jag verkligen nybörjare.

    SvaraRadera
  2. Vad kul om jag kan vara lite inspiration Jimmie. Lycka till med lchf, mår själv väldigt bra av denna kost även om jag tillåter mig själv avsteg i form av goda efterrätter ibland. Du kan läsa om det i min lchf-resa.

    SvaraRadera