19 mars 2011

Scrambled eggs deluxe !

Härlig lördagsfrukost som man hinner laga och njuta av.


2 portioner äggröra deluxe:
Vispa ihop 4 ägg med 4 msk grädde, salt och peppar.
Smält en klick kokosfett/smör i stekpannan på medelvärme. Häll i äggröran och fortsätt vispa hela tiden. Genom att vispa in luft i röran får man den riktigt luftig och krämig.
Jag gillar att ha i en skvätt god vinäger, men det är valfritt.
När det börjar ta, lägg till 1 stor näve hackad gruyere (eller annan smakrik ost), hackad persilja och lite linfrön.
När den är nästan helt klar, ta bort stekpannan från värmen medan du fortsätter vispa till den är klar.
På med en klick smör och en körsbärstomat! Klart!


Förr brukade jag laga äggröra på hög värme, den blev då mer kompakt. Sen fick jag tips av en kock att laga den på medelvärme och ta bort den från plattan innan den var helt klar, medan man hela tiden vispar in luft i den. Det är helt klart en annan grej. Prova (fast det är kanske redan så du lagar den)!
Tar lite längre tid, men det är det värt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar