18 maj 2012

Tomatsoppa med foccacia

Ännu ett urgott brödrecept. Denna gång tackar jag Annika Rogneby för receptet på foccacian!



Sätt ugnen på 200 grader. 
Vispa 4 ägg fluffigt. Tillsätt 200 g cream cheese och rör slätt. Tillsätt 100 g smält smör och rör om.
Blanda separat 2 dl mandelmjöl, 2 msk fiberhusk, 1 tsk salt och 1,5 tsk bakpulver.
Rör ner de torra ingredienserna till en jämn smet.
Smöra en långpanna (ca 15x23 cm) och häll i smeten.
Peta ner 100 g hackad fetaost, 1 liten hackad rödlök och några hackade gröna oliver.
Strö över rosmarin och havssalt, ringla på olivolja. Grädda i ca 25 minuter.

Foccacian är godast att äta nybakad!

Sen lagade jag en enkel och god tomatsoppa från Wikholms bok: "LCHF till vardags".

Hacka 1 lök, och en vitlöksklyfta. Fräs i 3 msk smör och 3 msk olivolja tillsammans med valfria örtkryddor. Jag hade i mycket fryst basilika och lite oregano.
Häll i 1,5 dl torrt vitt vin, 1 burk krossade tomater och 4 dl vatten. Mixa med en mixerstav.
Värm upp och låt koka en stund.
Tillsätt 2,5 dl vispgrädde, salt och peppar och koka lite till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar