09 september 2012

Underbart goda choklad-muffins!



Hittade ett recept hos Annika Rogneby som jag var snabb med att prova. Och det blev riktigt gott!
Jag tog vad jag hade hemma, så här gjorde jag:

Vispa 1 stort eller 2 små ägg fluffigt med 0,4 dl sukrin. (Är du riktigt socker-avvänjd kan du minska på mängden lite).
Smält under tiden 60 g smör med 60-70g mörk choklad med pistagenötter (ta valfri mörk-choklad, jag tog den jag hade hemma), och blanda med 1 tsk kakao och 1 krm vaniljpulver.

Rör ner chokladen i äggsmeten och blanda.
Häll i 6 st muffinsformar och grädda 15-20 minuter i 175 grader.


Är goda både ljumma och kalla.

5 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Bir frestad nu av dessa läckra mffins!
    Ha en fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, till och med icke lchf:are tyckte de var jättegoda. Lika goda dagen efter dessutom!

      Radera
  2. Jag har gjort liknande både som muffins och en stor kaka. Så gott!!

    SvaraRadera