09 september 2012

Underbart goda choklad-muffins!



Hittade ett recept hos Annika Rogneby som jag var snabb med att prova. Och det blev riktigt gott!
Jag tog vad jag hade hemma, så här gjorde jag:

Vispa 1 stort eller 2 små ägg fluffigt med 0,4 dl sukrin. (Är du riktigt socker-avvänjd kan du minska på mängden lite).
Smält under tiden 60 g smör med 60-70g mörk choklad med pistagenötter (ta valfri mörk-choklad, jag tog den jag hade hemma), och blanda med 1 tsk kakao och 1 krm vaniljpulver.

Rör ner chokladen i äggsmeten och blanda.
Häll i 6 st muffinsformar och grädda 15-20 minuter i 175 grader.


Är goda både ljumma och kalla.

5 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Bir frestad nu av dessa läckra mffins!
    Ha en fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, till och med icke lchf:are tyckte de var jättegoda. Lika goda dagen efter dessutom!

      Radera
  2. Jag har gjort liknande både som muffins och en stor kaka. Så gott!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra idé att prova som stor kaka också!

      Radera